Muschi de porc umplut cu ciuperci si invelit in bacon

de CameliaR in Porc, 8 Ian 2017 | 14079 vizualizari

 

Aceasta reteta am gasit-o pe blogul ''Caietul cu retete". Am urmat pasii pe care trebuia sa ii respect, dar am adaugat si alte ingrediente in compozitia de umplutura. Aceasta reteta se potriveste perfect pe masa de Craciun/Revelion. Se poate preparara si in orice luna a anului.  Noi am servit acest preparat cu un amestec de legume mexicane. Este foarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 8 fire de ceapa verde
  • 200 gr bacon
  • 3 bucati potrivite muschi de porc
  • umplutura de la 2 carnati de casa
  • 280 g ciuperci la conserva/borcan
  • sare/piper
  • 2 cubulete cu gust de afumatura
  • boia/praf de usturoi
  • 2 catei de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc umplut cu ciuperci si invelit in bacon:

Tocam ceapa verde marunt. Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei. Dupa ce se inmoaie usor ceapa, adaugam ciupercile scurse bine de zeama. Adaugam sare si piper dupa gust. Lasam 5-10 minute. Adaugam carnea tocata din umplutura de carnati. Amestecam bine. Lasam aproximativ 5-10 minute. 

Batem muschiuletul de porc cu un ciocan special pentru bucatarie. Procedam exact ca la snitel. Condimentam cu boia si praf de usturoi. Strivim cuburile cu o furculita, iar apoi le presaram pe toata suprafata muschiului. Intindem o folie de prospetime de dimensiunea muschiului pe masa. Asezam 5 felii de bacon. Adaugam muschiul de porc peste feliile de bacon. Adaugam 3 linguri din amestecul pentru umplutura. Indoim la capete si marginea muschiului, iar apoi rulam. Fixam cu scobitori sau il legam cu ata de bucatarie. Asa procedam si cu celalalte doua bucati. Tapetam tava cu hartie de copt sau folie de aluminiu. Asezam cele 3 bucati de muschi umplut si il coacem la 200 grade C, pentru 40-50 de minute. Adaugam si cei 2 catei de usturoi in tava. Cand sunt gata, le scoatem pe hartie absorbanta. Taiem feliile cu un cutit ascutit. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc umplut cu ciuperci si invelit in bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc in saramura de bere